La revolució dels quaranta anys

Tots li tenim una mica de por en arribar als quaranta anys. És una mena de frontera, entre la joventut i la vellesa. En aquest text contaré com ho estic passant i les coses que he descobert, potser t’ajudi a veure més enllà.

Foto de João Jesus en Pexels

Sempre vaig sentir a dir que en arribar als quaranta anys les coses canviaven moltíssim. Però quan som joves, això no ens preocupa molt, perquè es veu taaaan lluny, oi?

Els primers quaranta passen molt ràpid

Ens passem bona part de la nostra vida obstinats a ser ben succeïts en el personal i principalment en el professional, ens vam casar, tenim fills, estudiem, estudiem una mica més, i més, i més ….. sempre amb un focus en millorar , fer-ho tot bé, ser capaços, ser mereixedors de les nostres famílies i dels nostres llocs de treball. I quan te n’adones, la vida ha passat volant i has complert 40.

Donc, en el meu cas, els quaranta anys vam arribar just en un moment de transició geogràfica i personal. Entre altres coses em mudava novament a Barcelona, ​​després d’una temporada de sis anys en un poble al sud del Brasil. Allà vaig estar sempre molt activa treballant en un projecte d’innovació social del qual jo era cofundadora, orientat a la difusió cultural i incentiu a la lectura. Un projecte editorial preciós, del qual parlaré en una altra ocasió més endavant. (Pots veure-ho aquí)

Un canvi radical està proper

El 2018 vam decidir tornar a causa de la tensa situació política a Brasil, i portava a la maleta quatre coses i tota la formació i experiència de més de deu anys en disseny gràfic, a part d’aquest preciós projecte triomfador. No podia sortir tan malament, no? Doncs si, les coses havien canviat molt, i jo també.

Ara el panorama laboral a Espanya era totalment diferent de 2012. Havíem patit una reforma laboral, retallades a no més poder, sous baixíssims, pressió per tot arreu i si abans abundaven els dissenyadors gràfics, ara pateas una pedra i apareixen 450. Realment depriment.

Comença la revolució

Em va costar moltíssim remuntar (i he d’admetre que encara estic en això). Els quaranta van arribar amb un seguit d’incerteses, i sento com una revolució dins meu. I després d’una llarga temporada de reflexió i recerca d’un nou sentit per a la meva vida laboral, he arribat a algunes conclusions.

Sento que ja no vull dedicar-li temps a coses en què no crec, que vull comprar menys coses per poder gaudir més del meu temps i de la meva família, que es poden fer moltes coses bones quan es treballa en equip, que puc millorar els meus hàbits, que vull dedicar-li més temps a les activitats que em fan feliç, que crec en la cuina sana i en uns hàbits més responsables amb el planeta, que la naturalesa depèn de nosaltres i principalment, nosaltres depenem d’ella.

«O aconsegueixes ser feliç amb poc i lleuger d’equipatge, perquè la felicitat està dins teu, o no aconsegueixes res … Inventem una muntanya de consum superflu, i cal tirar i viure comprant i tirant. I el que estem gastant és temps de vida, perquè quan jo compro alguna cosa, o tu, no el compres amb dinero, el compres amb el temps de vida que vas haver de gastar per tenir aquesta dinero. Però amb aquesta diferència: l’única cosa que no es pot comprar és la vida . La vida es gasta. I és miserable gastar la vida per perdre llibertat».

Pepe Mujica

En resum: és el moment precís per revolucionar, sortir de la zona de confort, fer un pas més enllà i aprendre cada vegada més, amb una mirada més madura però encara amb energia per lluitar per tot el que és realment important. Començant per compartir la meva visió sobre les coses i el món en aquest bloc.


Cecilia Sanchez Gardey, dona, mare, innovadora social, dissenyadora gràfica i editorial, Co-fundadora del projecte Usina da Cultura en Brasil (2012-2018), Llicenciada en Humanidades por la Universidade Federal de Santa Maria (Brasil), amb un diploma en Disseny Gràfic per la Universitat de Vic i un Máster en Marketing Digital por la Universidad Politécnica de Madrid. Actualment cursant el seu segon Màster, aquesta vegada en Innovació Social.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información básica sobre protección de datos
Responsable Cecilia Sanchez Gardey +info...
Finalidad Gestionar i moderar els teus comentaris. +info...
Legitimación Consentimiento del interesado. +info...
Destinatarios No se cederán datos a terceros, salvo obligación legal +info...
Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos. +info...
Información adicional Puedes consultar la información adicional y detallada sobre protección de datos en nuestra página de política de privacidad.